Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο BANQUET: Ενημέρωση για νέες δράσεις

Την Πέμπτη 1/7 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση της επιτροπής αλληλεγγύης για τον απολογισμό και τις προοπτικές του αγώνα. Η συζήτηση ήταν αρκετά πλούσια και τέθηκαν αρκετοί προβληματισμοί και απόψεις για το τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα και τι προοπτικές έχει ο αγώνας κλπ (Δεν είναι εύκολο να αναπτυχθούν όλα σε ένα κείμενο).

Όσον αφορά τις εξελίξεις απ' ότι φαίνεται η εργοδοσία ποντάρει στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων ώστε να συμβιβαστούν και γι αυτό θα κρατήσει το κατάστημα κλειστό τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Αυγούστου (αυτή τη στιγμή η εργοδοσία έχει δηλώσει λόγους ανωτέρας βίας για την αναστολή λειτουργίας και οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται και δεν τους κολλιούνται ένσημα). Ακόμα έχει προτείνει στους εργαζόμενους να πάρουν κάποια ψίχουλα από αυτά που τους χρωστάει και τα υπόλοιπα να κανονιστούν από τα δικαστήρια, πρόταση που φυσικά οι εργαζόμενοι απέρριψαν.

Το καμμάτι της οικονομικής ενίσχυσης κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα

Από την επιτροπή αλληλεγγύης στο τέλος της συζήτησης κανονίστηκαν και κάποιες δράσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Τετάρτη 7/7 8μμ Συντροφική κουζίνα στο παρκάκι μπροστά στο BANQUET

Πέμπτη 8/7 Συμμετοχή και παρέμβαση στη Γενική Απεργία και αμέσως μετά το τέλος της πορείας συνάντηση της επιτροπής αλληλεγγύης στο Εργατικό κέντρο για να κανονιστούν νέες δράσεις.

Το τριήμερο 9-11 Ιουλίου θα υπάρχει τραπεζάκι της επιτροπής αλληλεγγύης στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Αθήνας

Θα διερευνηθούν οι δυνατότητες να γίνει συναυλία αλληλεγγύης την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα η επιτροπή αλληλεγγύης θα συμμετέχει και θα συμπαρασταθει σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν από τους εργαζόμενους/ες του καφενείου "καφεναι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.