Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Μετά την παράδοση της Ελλάδος στο μηχανισμό ΔΝΤ- ΕΕ – ΕΚΤκαι το σχηματισμό ενός νέου ‘’ καθεστώς ‘’ που καταργεί τη λαϊκή κυριαρχία , συγκροτούνται σε όλη τη χώρα με ανοικτές συνελεύσεις , κινήσεις που προτάσσουν την αλληλεγγύη και τη κοινή δράση ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ – ΕΕ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . Στην Ηλεία αρκετοί πολίτες , ενταγμένοι και ανένταχτοι αγωνιστές , εμφανίστηκαν ανοικτά στον Πύργο (πλατεία Ιατρίδη) και στη Αμαλιάδα όπου διαβάστηκαν κείμενα και καλούσαν σε άμεση κινητοποίηση με ενιαία δράση τους εργαζόμενους , τη νεολαία, τους ανέργους, για να αντιμετωπίσουν, με όπλο την αλληλεγγύη την ολοένα και διογκούμενη φτώχεια του λαού.

Με αφορμή τη παγκόσμια οικονομική κρίση η συμμορία ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ διαλύουν κατακτήσεις ενός αιώνα , στα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων .

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

·Πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε όλες τις απολύσεις που γίνονται στις μεγάλες εταιρικές αλυσίδεςαλλά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις της περιοχής που ήδη έχουν ξεκινήσει (Βερόπουλος, Expert, Τερζής. Ενώσεις κλπ…)Να σταθούμε με αγωνιστικό τρόπο δίπλα στους απολυμένους μέσα και έξωαπό κάθε επιχείρηση .

·Να αναδείξουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί και διαρκώς χειροτερεύει στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νομού όπως και στις μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με απαράδεκτες και εξευτελιστικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης.

·Να καταγγείλουμε την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετκαι τη ληστρική τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

·Να στηρίξουμε τα συνοικιακάμαγαζιά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που όχι μόνο πασχίζουν να κρατήσουν το προσωπικό τους αλλά και να μην κλείσουν.

·Να συμπαρασταθούμε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΣΕ για να μην κλείσει η γραμμή ΠΑΤΡΑΣ-ΠΥΡΓΟΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, για να μη υπάρξουν απολύσεις, για να μην ξεπουληθεί ο οργανισμός. Παράλληλα να απαιτήσουμε δημοτικό δίκτυο συγκοινωνιών δωρεάν για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, μετανάστες.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητοι και ενταγμένοι αγωνιστές, σωματεία, επιτροπές αγώνα, όλοιπρέπει να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ποτάμι οργής και ανατροπής των μέτρων.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΕ –ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.