Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΧΑΤΖΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ



Η Χαρά Χατζή απολύθηκε στις 31 Μαΐου 2010 από τη συγκεκριμένη εταιρία εξαιτίας κάποιων διαφωνιών που είχε στο παρελθόν με την υπεύθυνη του τμήματος, όπως της είπαν. Ο πραγματικός όμως λόγος ήταν η άρνησή της να υπογράψει μία νέα σύμβαση με ημερομηνία 19 Μαΐου 2010 σε άλλη εταιρία του ίδιου ομίλου χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος όρος που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά της από την προηγούμενη σύμβαση. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της εργαζόμενης με τον υπεύθυνο προσωπικού, της έγινε γνωστό ότι εστάλησαν οικειοθελείς αποχωρήσεις στον ΟΑΕΔ χωρίς ενημέρωση και χωρίς υπογραφή των εργαζομένων. Εκείνος παραδέχθηκε ότι προτού υπογραφεί η ηθελημένη αποχώρηση και η νέα σύμβαση, πρέπει οι εργαζόμενοι να υπογράψουν με τον εργοδότη ιδιωτικό συμφωνητικό που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους. Απλά για οικονομία χρόνου, όπως ανέφερε, στέλνεται πρώτα η νέα σύμβαση.



Η πράξη αυτή δείχνει τη διάθεση της επιχείρησης να ενεργεί αυθαίρετα. Κάθε υπάλληλος που διαφωνεί βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανότητα της απόλυσής του. Με αφορμή το παραπάνω συμβάν, αξίζει να αναφερθούν οι εξαιρετικά άσχημες συμπεριφορές που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι από την υπεύθυνη στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. Εκβιαστικές συμπεριφορές που δηλώνουν έλλειψη αυτοελέγχου, καταπατούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αναγκάζουν τον κάθε εργαζόμενο να λειτουργεί υπό καθεστώς συνεχούς πίεσης και άγχους. Καθένας που θα τολμήσει να φέρει αντίρρηση στην εκδότρια, υπερασπιζόμενος το θεμελιώδες δικαίωμά του στον σεβασμό στον εργασιακό χώρο , έρχεται σε σύγκρουση μαζί της. Παρόμοια γεγονότα είχαν συμβεί και το φθινόπωρο και είχαν οδηγήσει σε απόλυση άλλη μία εργαζόμενη.



Στην εποχή της τρόικας, του Δ.Ν.Τ., της προσπάθειας για κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, κάθε απόλυση είναι μάχη για όλους τους εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στον εκβιασμό των απολύσεων που θέλουν να μας επιβάλουν τα αφεντικά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βάλουν φραγμό σε αυτές τις συμπεριφορές, που έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας και ζητάμε την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Χαράς Χατζή από τις εκδόσεις ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ.





ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



Τρίτη 6/7 στις 10.00 π.μ. έχει οριστεί 3μερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας (Σουρμελή 2 & Αχαρνών – Πλ. Βάθης). Να είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε τη συναδ. Χαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.