Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Καταναγκαστικός εγκλεισμός στο ΨΝΑ,…για παρακολούθηση σακχάρου!

Eλεύθερος με εμφανή τα σημάδια του βασανισμού που πέρασε, τελικά αφέθηκε και ο Κώστας Παπανικολάου, σύντροφος της Αδαμαντίας Παπαπαναγιωτάκη και πατέρας του ανήλικου Βαγγέλη μετά από 16 μέρες ακούσιου εγκλεισμού με καταναγκαστική ψυχιατρική αγωγή στις πρώτες μέρες.

Το εξιτήριο από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής αναφέρει, ότι εισήχθη προς παρακολούθηση για ανεβασμένο σάκχαρο και τριγλυκερίδια (!!!) που όμως προέκυψε από τον ακούσιο εγκλεισμό του και την εκεί “νοσηλεία” του.

Έτσι με περίσσιο θράσος , απλά και ανέξοδα, κάλυψε το κράτος τον Ακούσιο εγκλεισμό του Κώστα Παπανικολάου, στο κολαστήριο του ΨΝΑ για 16 μέρες που έγινε ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Αυτό που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, ήταν με πόση ευκολία, με ποια λογική και εν ριπή οφθαλμού, πως δόθηκε και εκτελέστηκε από τους μηχανισμούς του ( με τους ψυχίατρους ανθρωποφύλακες πρόθυμα υπογράφοντες τον εγκλεισμό) , μια τόσο έωλη εισαγγελική παραγγελία για Ακούσιο Εγκλεισμό, εν αγνοία των παθόντων (ουσιαστικά για τον σκληρό και παραδειγματικό βασανισμό τριών ανθρώπων), βασισμένη σε νέες κακοήθειες και αλλότρια συμφέροντα για μια παλιά αντιδικία .

Αυτές τις νέες κατηγορίες, οι παθόντες απομονωμένοι μεταξύ τους, απομονωμένοι και αποκομμένοι από την κοινωνία και καταναγκαστικά “νοσηλευόμενοι”, αίφνης έπρεπε να αντικρούσουν από θέση “ματ” πίσω από κάγκελα και ψυχιατρικές αγωγές.

Ούτε δικαιολογεί πως ο βασανισμός ανθρώπων στις μέρες μας έχει εύκολα και ανερυθρίαστα πλέον το προκάλυμμα της επιστημοσύνης, της δικαιοσύνης και της κρατικής πρόνοιας, σε τέτοιου είδους επίδειξη κρατικής καταστολής.

Ο μικρός Βαγγέλης από την προηγούμενη Τρίτη 29 Ιουνίου είναι ήδη ελεύθερος και μαζί με τη μητέρα του, ύστερα από ένα κυκεώνα που άρχισε στις 16 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.