Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Παρουσιάστηκε υλικό σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας


Οτι έγιναν μετρήσεις στο χώρο της αυτοψίας, ότι χρησιμοποιήθηκαν εξειδικευμένα όργανα από ειδικούς και ότι έγινε έλεγχος άλλων σημείων πρόσκρουσης της βολίδας που από χέρι αστυνομικού σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, επιβεβαίωσε χτες, με βάση συγκεκριμένο τηλεοπτικό υλικό (δελτία ειδήσεων) από το χώρο της αυτοψίας, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Γ. Ραπτογιάννης. Το τηλεοπτικό υλικό, είχαν ζητήσει να προβάλουν στο δικαστήριο στην Αμφισσα, στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών, οι συνήγοροι της οικογένειας του δολοφονημένου παιδιού, Νίκος και Ζωή Κωσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγιας, έχει αμφισβητήσει ότι στο χώρο της αυτοψίας έγιναν οι απαραίτητες μετρήσεις που θα έπρεπε.

Από την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου, προέκυψε (μετά από έρευνα που ζητήθηκε από την ίδια την οικογένεια Γρηγορόπουλου) ότι η σφαίρα δεν προσέκρουσε στις πλάκες, στο έδαφος. Γιατί, όπως είπε ο Γ. Ραπτογιάννης, μια πρόσκρουση στα πλακάκια, εκτός από συγκεκριμένο χημικό στοιχείο (τις κόκκινες πλάκες) που θα υπήρχε στη βολίδα, θα είχε επιφέρει γραμμώσεις μέχρι το τέλος της, λόγω της πρόσκρουσης στα πλακάκια που έχουν μεγαλύτερη πεπλάτυνση.

Επιπρόσθετα, ο τεχνικός σύμβουλος με βάση το βίντεο της αυτόπτη μάρτυρα Λ. Βαλιάντζα, που προβλήθηκε χτες στο δικαστήριο, είπε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός της υπεράσπισης του ειδικού φρουρού, ότι μετά τους δύο συνεχόμενους πυροβολισμούς (ακούγοντας το βίντεο), υπάρχει και μία εκπυρσοκρότηση. Το συγκεκριμένο βίντεο υπάρχει στη δικογραφία και στην έκθεση αξιολόγησης του τεχνικού συμβούλου. Εχει προβληθεί επίσης και στα ΜΜΕ. Να σημειωθεί ότι η αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει στο δικαστήριο για το τι είδε και για τη βιντεοσκόπηση των δυο ειδικών φρουρών το βράδυ της δολοφονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω προβολές με τις παράλληλες αναγνωρίσεις και διαπιστώσεις του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, από το χώρο της αυτοψίας, πυροδότησαν ακόμα μία φορά το κλίμα. Ο Αλ. Κούγιας, μίλησε για «πεποιημένο υλικό, νοθευμένο». Πράγμα που αναίρεσε στην περίπτωση του τηλεοπτικού υλικού, αφού ζήτησε από το δικαστήριο να το χρησιμοποιήσει και ο ίδιος κατά την εξέταση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Γρηγορόπουλου... Στην περίπτωση όμως της προβολής του βίντεο της αυτόπτη μάρτυρα Λ. Βαλιάντζα, επέμενε στα περί νοθείας και επεξεργασίας του βίντεο από την «ψευτομάρτυρα Βαλιάντζα», όπως για ακόμα μία φορά τη χαρακτήρισε. Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής βάσιμες υπόνοιες, παράνομης επεξεργασίας του βίντεο και επέτρεψε την προβολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.