Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα : Παραβιάση δικαιωμάτων του Σίμου Σεϊσίδη

Σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του Σίμου Σεϊσίδη ως κρατουμένου, οι οποίες «αναμφισβήτητα επηρεάζουν δυσμενώς την κατάστασή του ως ασθενούς», καταγγέλλει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, που επισημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο ακρωτηριασμού του ποδιού του.

Ο 34χρονος συνελήφθη στις 3 Μαΐου στον Κεραμεικό, τραυματισμένος σοβαρά στο πόδι από όπλο αστυνομικού. Η ζωή του τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο από την ακατάσχετη αιμορραγία και οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση. Νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πάσχει και από βαρύτατη νεφρική ανεπάρκεια και ουραιμία, ενώ φρουρείται από οκτώ αστυνομικούς. Το Δίκτυο καταγγέλλει πως μόνο η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφθεί, «απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστική νοσηλεύτρια της επιλογής του νοσοκομείου» και αστυνομικοί τον «φωτογραφίζουν με τα κινητά τους» τη στιγμή που τον καθαρίζει το προσωπικό του νοσοκομείου.

«Δεν αμφιβάλλουμε ότι οι γιατροί και ο διευθυντής της Α' Ορθοπεδικής Κλινικής του ΚΑΤ θα παραλείψουν οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ή την αρτιμέλειά του. Το ζητούμενο είναι, εκτός από τα αναγκαία, να κάνουν τα πάντα για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του, πράγμα που τουλάχιστον σημαίνει απόρριψη κάθε πίεσης για επίσπευση της νοσηλείας λόγω ανακριτικών αναγκών, άρση του καθεστώτος απομόνωσης και ασφυκτικής φύλαξης ως επιβαρυντικών για την υγεία του και βεβαίως εξάντληση όλων των μέσων αποφυγής του ακρωτηριασμού», καταλήγει το Δίκτυο και καλεί γιατρούς, επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και ΙΣΑ «να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του ασθενούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.