Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25/5, 12.30 μμ. στα γραφεία της Διεύθυνσης.
Και δεσμεύεται ότι θα εξετάσει όλους τους τρόπους για την άμεση παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.



Ολοι την Τρίτη 25 Μάη, 12.30 μμ στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης

Την Τετάρτη 19/5 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά συναντήθηκε με το Διευθυντή της 2Βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για να του θέσει κάποια σοβαρά ζητήματα που είναι σε εξέλιξη στα σχολεία του ΠΥΣΔΕ Πειραιά. Παραθέτουμε τα ζητήματα που τέθηκαν και τις απαντήσεις που πήραμε από το ΔιΔΕ Πειραιά.

1. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ εξέφρασε ακόμα μια φορά την αποφασιστική αντίθεσή του στα 30άρια τμήματα.
Η απάντηση που πήραμε έδειξε ότι η διοίκηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε σωρεία πιέσεων για να εφαρμοστεί η οδηγία του υπουργείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει μεθόδευση αλλαγής της γεωγραφικής κατανομής κάλυψης των σχολείων για να αποφευχθούν περιπτώσεις (πχ 36 μαθητών) μικρών τμημάτων!

2. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του σε συγχωνεύσεις σχολείων.
Ο Διευθυντής ΔΕ Πειραιά ενημέρωσε ότι προετοιμάζονται 3 συγχωνεύσεις (3ο ΕΠΑΛ Νίκαιας στο 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας, 2η απογευματινή ΕΠΑΣ Πειραιά στην 1η απογευματινή ΕΠΑΣ Πειραιά και Γυμνασίου Καστέλας στο 2ο Γυμνάσιο Πειραιά). Ωστόσο δεν υπήρξε καμία τοποθέτησή του για τις υπεραριθμίες που θα προκύψουν.
Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΕΛΜΕ δε διέψευσε πληροφορίες της ΕΛΜΕ ότι είχε εισηγηθεί πάνω από δεκαπέντε συγχωνεύσεις σχολείων που θα προχωρήσουν σε μια δεύτερη φάση. Και καταγγέλλουμε το γεγονός ότι αρνήθηκε να αποστείλει στην ΕΛΜΕ την εισήγησή του.

3. Υποβολή αιτήσεων  τοποθετήσεις: Για πρώτη φορά η Διεύθυνση Πειραιά προχωράει σε μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων για κάλυψη θέσεων που είναι εντελώς προβληματική και εξευτελιστική για τον κλάδο. Δίνει στην ουσία στους συναδέλφους δύο μέρες (Παρασκευή 21/5 και Τρίτη 25/5) για να κάνουν αιτήσεις και στη διαδικασία των αιτήσεων καλεί ταυτόχρονα τους πάντες (διάθεση ΠΥΣΔΕ, υπεράριθμοι, μετατιθέμενοι, νεοδιόριστοι), ενώ είναι γνωστό ότι η κάλυψη θέσεων γίνεται με συγκεκριμένη σειρά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνάδελφοι που είναι σε κατηγορία που παίρνουν τελευταίοι σχολείο να βλέπουν ανακριβή στοιχεία!

Ο Διευθυντής ΔΕ Πειραιά αποδέχτηκε τα προβλήματα στη διαδικασία αλλά δήλωσε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί το υπουργείο ζητάει να έχουν γίνει τοποθετήσεις μέχρι τις 31 Μαΐου!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Από τη συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τη Διοίκηση αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο διοικητικός μηχανισμός είναι προθυμότατος να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές ντιρεκτίβες της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Υπουργείο, Περιφέρεια και Διεύθυνση κόβουν και ράβουν, συντρίβοντας δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας, οδηγώντας μας πολλές δεκαετίες πίσω – σε πλήρη άλλωστε αντιστοιχία με την αντιδραστική καταιγίδα που εξελίσσεται σε όλη την κοινωνία.

Με τη διαδικασία για τις τοποθετήσεις προσβάλλουν τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και ανοίγουν μια λογική «δήλωσε εσύ κι εγώ θα σε πάω όπου θέλω».

Με όχημα τα 30άρια τμήματα και τις συγχωνεύσεις, χτυπάνε μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και εργασιακά των εκπαιδευτικών. Ενώ συμπιέζουν ακόμα πιο δραματικά το κόστος και τελικά την ίδια την εναπομείνασα Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Ταυτόχρονα οι συγχωνεύσεις αποδεικνύονται ένα κόλπο γκρόσο της κυβέρνησης σε όλες τις κοινωνικές πτυχές. Συγχωνεύσεις τμημάτων, σχολείων, ειδικοτήτων, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και Δήμων αποτελούν αυτή τη στιγμή σημαντικό όχημα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης.

- Να τους μπλοκάρουμε! Να βάλουμε φραγμό σε όλες τις παραπάνω αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις και να προετοιμαστούμε για τη συνολική ανατροπή της επίθεσης στην κοινωνία συνολικά και στην εκπαίδευση ειδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.