Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αντιμέτωπος με απεργούς συμβασιούχους βρέθηκε ο υπ. Πολιτισμού στην Ακρόπολη

24ώρη απεργία πραγματοποίησε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκτάκτων Υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.Τ. μπλοκάροντας τα εκδοτήρια των εισιτηρίων και ασκώντας έντονες διαμαρτυρίες στον υπουργό Γερουλάνο που επισκέφτηκε σήμερα την Ακρόπολη.

Από τις 7.30πμ δεκάδες απεργοί συμβασιούχοι είχαν ανέβει στον βράχο της Ακρόπολης, μπλοκάροντας τα εκδοτήρια των εισιτηρίων και διασφαλίζοντας την δωρεάν είσοδο των επισκεπτών στην Ακρόπολη, ενώ ταυτόχρονα μοίραζαν ανακοίνωση στα αγγλικά με τα αιτήματα τους στους τουρίστες- επισκέπτες της Ακρόπολης. Οι τουρίστες όχι απλά δέχονταν χαμογελώντας την προσφορά των απεργών, αλλά έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρων να μάθουν για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα, οι περισσότεροι από αυτούς εύχονταν στους απεργούς καλή τύχη και συνέχεια στον αγώνα τους.

Αντιμέτωπος με τις διαμαρτυρίες και την οργή των απεργών συμβασιούχων βρέθηκε ο υπ. Πολιτισμού Γερουλάνος, που ανέβηκε στην ακρόπολη με την μερσεντές του και την πολυπληθή κουστωδία του στα πλαίσια των εγκαινίων της αποκατάστασης της βόρειας πλευράς του μνημείου.

Οι απεργοί ανέβηκαν στην Ακρόπολη, αφού ο υπουργός για να τους αποφύγει μπήκε στον αρχαιολογικό χώρο με την μερσεντές του. Αυτό εξόργισε τους συγκεντρωμένους οι οποίοι ανέβηκαν στον βράχο, άνοιξαν τα πανό τους και φώναξαν συνθήματα αναγκάζοντας τον Γερουλάνο να προσπαθήσει να απαντήσει στα αιτήματα τους.

Η πλειοψηφία των συμβασιούχων είναι αυτή την στιγμή απλήρωτοι για πολλούς μήνες, που για αρκετούς φτάνουν και τους 24. Επίσης διεκδικούν την κατάργηση του 24μήνου, το οποίο τους οδηγεί στην ανεργία.

Ο υπουργός δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στους απεργούς αναμασώντας της γνωστές αοριστολογίες που λέει εδώ και μήνες στους συμβασιούχους. Τελικά πιέστηκε για νέο ραντεβού με το ΔΣ ΤΟΥ σωματείου αύριο στο υπουργείο.



Ανάμεσα στα συνθήματα των απεργών αυτά που φαίνεται να πείραξαν ιδιαίτερα των υπουργό ήταν : «12000 δίνεται για σπα και για τους εργαζόμενους δεν έχετε δουλειά» και το παρατεταμένο και έντονο «παραιτήσου, παραιτήσου…»


Την Ακρόπολη επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης στον Παρθενώνα και τα Προπύλαια.

Ο κ. Παπούλιας ξεναγήθηκε από τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων της Ακρόπολης, Μαίρη Ιωαννίδου, στα Προπύλαια και στη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα, από όπου έφυγαν οι σκαλωσιές μετά από εργασίες χρόνων.


Αντιμέτωπος με συμβασιούχους ήρθε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στην Ακρόπολη.

Απευθυνόμενος στην κ. Ιωαννίδου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά για τα αναστηλωτικά έργα στον Ιερό Βράχο.


Η ξενάγηση του κ. Παπούλια συνοδεύτηκε από διαμαρτυρία συγκεντρωμένων συμβασιούχων του ΥΠΠΟΤ, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.