Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σε απεργία πείνας προχωρούν αύριο περιπτερούχοι, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική υποχώρηση του εισοδήματός τους, εξαιτίας της φορολόγησης των τσιγάρων και των προιόντων καπνού.

Οι απεργοί, μέλη της διοίκησης αλλά και της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Ελλάδος, έχουν δώσει ραντεβού για τις 8.30 το πρωί αύριο στη Λάρισα κάτω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη, στο κέντρο της πόλης.
Επικεφαλής της απεργίας ο Βολιώτης πρόεδρος Κωνσταντίνος Κόγιας, ο οποίος και στο παρελθόν έχει δώσει μάχες με τον τρόπο αυτό, πέρα από εκείνη την καθημερινή που δίνει ενάντια στον καρκίνο. Θα τον συνδράμουν τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, από Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ιωάννινα και άλλες πόλεις που θα «στρατοπεδεύσουν» σήμερα στον πεζόδρομο της Δευκαλίωνος, όπου και το γραφείο του κ. Σαχινίδη. Το ποσοστό κέρδους των περιπτερούχων από την πώληση των σιγαρέτων περιορίστηκε, μετά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, κάτω από το 3%, ενώ πριν – σύμφωνα με εκτιμήσεις - κυμαίνονταν σε ποσοστά άνω του 8%. Κι αυτό όταν, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Λαρισαίων περιπτερούχων Αθαν. Αλεξανδρή, το 80% του τζίρου προέρχεται από την πώληση των τσιγάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.