Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ! ! !

Τον τελευταίο καιρό , οι εξελίξεις που ζούμε αποτελούν ζοφερό πρόλογο από ένα μέλλον χωρίς ελπίδα. Βλέπουμε το κυρίαρχο οικονομικό και πολιτικό σύστημα να μην έχει πλέον κάτι νέο να κατασπαράξει πέρα από την ίδια του την σάρκα , την ίδια μας την ζωή και τα δικαιώματα στην εργασία και στη ζωή έχουν κατακτηθεί με αγώνες τον τελευταίο αιώνα. Όλα αυτά που όπως μας λένε τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια κακώς τολμήσαμε να τα «απολαύσουμε» και που δήθεν ευθύνονται για το χρέος της χώρας. Εμείς λοιπόν πρέπει να πειστούμε ότι είμαστε ένοχοι και ότι πρέπει να θυσιαστούμε για το…καλό της χώρας. Σαν εργαζόμενοι, τόσο οι Έλληνες όσο και οι μετανάστες, έχουμε ήδη πληρώσει πανάκριβα την ιδέα της “Ισχυρής Ελλάδας”, τον «Εκσυγχρονισμό», την είσοδο στο Ευρώ και την αμύθητη κερδοφορία των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Τώρα όμως καλούμαστε να πληρώσουμε την ίδια την δομική κρίση αυτού του συστήματος, την ασυδοσία της Ελεύθερης Αγοράς που ευθύνεται πρώτα και κύρια για την κρίση αυτή. Καλούμαστε να υποκύψουμε στην τρομοκρατία των ελλειμμάτων και στα πρωτοφανή στην αγριότητα τους κυβερνητικά μέτρα, να παραχωρήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα στα κοράκια του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Και το αντίτιμο θα είναι πολύ βαρύ:
Μείωση μισθών και συντάξεων με την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Η περικοπή των μισθών (14ου , 13ου και τέλος δεν έχει…) θα εξαρτάται από το πόσο θα ικανοποιούμε τις ορέξεις τους. Απελευθέρωση των απολύσεων / Αύξηση της ανεργίας =ρητός όρος του Δ.Ν.Τ. για να γίνουμε –λέει- πιο ανταγωνιστικοί, ώστε να είναι ήσυχοι ότι θα πληρωθεί τι χρέος… Άνοδος των ορίων συνταξιοδότησης , Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, όταν δηλαδή ο μισθός και οι συνθήκες εργασίας θα καθορίζονται απευθείας από τον εργοδότη («300 Ευρώ κι αν σ’ αρέσει…») Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας (Γη και υποδομές), με γενικευμένες αποκρατικοποιήσεις και παραχωρήσεις λιμανιών, εγκαταστάσεων και ενεργειακών πηγών. Αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, με την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23% και 11% τις προσαυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα. Το τι θα σημάνει αυτό για ‘μας είναι ήδη φανερό εδώ και 10 χρόνια, απόταν το Δ.Ν.Τ. με αφορμή πάλι το έλλειμμα χτύπησε την πόρτα μιας άλλης χώρα , της Αργεντινής και μέσα σε ένα χρόνο την λήστεψε και με τη συνενοχή των κυβερνήσεών καταδκασε το λαό της στην απόγνωση.

Τι άλλο θέλουμε για να ξυπνήσουμε και να αντισταθούμε;; Τι άλλο θέλουμε για να πειστούμε ότι δεν υπάρχει μέλλον για εμάς στο υπάρχον σύστημα;;; Τι άλλο θέλουμε για να πειστούμε ότι και αυτή ακόμη η αντιπροσωπευτική δημοκρατία ακυρώνεται προκειμένου να μην δίνουν τον παραμικρό λογαριασμό σε κανέναν;;;
Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, μακριά από τις αγωνίες του κόσμου της εργασίας, αδυνατούν να οργανώσουν την αντίσταση αυτή. Αντίθετα προτιμούν να συνδιαλέγονται με την κυβέρνηση σαν «υπεύθυνοι» συνδιαχειριστές. Δεν τους εμπιστευόμαστε, δεν μπορούμε να τους περιμένουμε. Χρειάζεται να αντισταθούμε και να ενωθούμε τώρα ΕΜΕΙΣ! Η ευρεία μάζα των ανθρώπων που αν δεν αντιδράσει ,θα μεταμορφωθεί στους νέους ”ΑΘΛΙΟΥΣ” του 21ου αιώνα. “Εμείς” που σε τελική ανάλυση είμαστε περισσότεροι από “ΑΥΤΟΥΣ” και αν σηκώσουμε όλοι το ανάστημά μας μπορούμε να τους νικήσουμε, διαφορετικά θα ηττηθούμε ο καθένας μόνος του…

• Να μην πληρώσουμε το τοκογλυφικό χρέος.
• Αύξηση στη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των τραπεζών
• Μείωση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα.

Δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από μια ανοιχτή, αμεσοδημοκρατική ομάδα ανθρώπων που δεν αντέχει να βιώνει παθητικά αυτό που συμβαίνει γύρω της.

Δεν δύναται να μην αντιδράσουμε, δεν είναι δυνατό να μην αντισταθούμε!

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις μας την Τρίτη 25 Μαϊου στις 9:00μ.μ. στο πάρκο των Σιδηροδρόμων (πατινάζ) στην Καλαμάτα.

Ανοιχτή Συνέλευση Aγώνα ενάντια στα Νέα Μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.