Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ελληνοτουρκική συνεργασία κατά των μεταναστών

Εντείνεται η ελληνοτουρκική συνεργασία με την ενίσχυση των μέτρων καταστολής σε βάρος των εξαθλιωμένων μεταναστών που ζητούν καταφύγιο στις χώρες της ΕΕ. Την περασμένη Δευτέρα και την Τρίτη εμπειρογνώμονες από τις δυο χώρες συναντήθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για «την αξιολόγηση και τη βελτίωση του διμερούς πρωτοκόλλου επανεισδοχής», όπως βαφτίζεται ο εξαναγκαστικός διωγμός όσων πλησιάζουν τα σύνορα της ΕΕ, προσπαθώντας να γλιτώσουν από την πείνα και τους πολέμους που αντιμετωπίζουν στις πατρίδες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, «oι δύο πλευρές συμφώνησαν να βελτιωθεί η συνεργασία για την ταυτοποίηση των υπό απέλαση παράνομων μεταναστών, να εφαρμοσθεί η διαδικασία για την επιστροφή παράνομων μεταναστών μέσω Τουρκίας σε τρίτες χώρες, να ανταλλάσσονται στατιστικά στοιχεία και να καθιερωθεί αλληλοενημέρωση για σχετικές προβλέψεις εθνικής νομοθεσίας για θέματα παράνομης μετανάστευσης».

Επίσης, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των προβλέψεων των κοινών δηλώσεων που υπογράφηκαν τον περασμένο Μάη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Μ. Αταλάι, σχετικά με τον ορισμό τουρκικού λιμανιού ως συνοριακού σημείου επανεισδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.