Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ



ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η συγκλονιστική απεργία και οι μαχητικές διαδηλώσεις της 5 Μάη έχουν ανοίξει μια νέα σελίδα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ήταν η μαζικότερη, μαχητικότερη και περισσότερο πολιτικοποιημένη παρέμβαση της εργατικής τάξης στην περίοδο της μεταπολίτευσης και μάλιστα σε συνθήκες βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Η απόφαση του εργαζόμενου λαού της χώρας είναι σαφής: το αντιδραστικό μνημόνιο και ολόκληρο το πλέγμα των αντεργατικών νόμων που τη συνοδεύουν δεν θα περάσει! Θα ανατραπούν, θα καταργηθούν – μαζί και με όσους τα υπερασπίζονται και τα εφαρμόζουν – με την ενωτική, αγωνιστική παρέμβαση ενός ταξικού εργατικού κινήματος στηριγμένου στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τις γενικές συνελεύσεις.

Ως συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συμβάλλαμε με τη συσπείρωσή μας, την πανελλαδική παρουσία, το περιεχόμενο της παρέμβασης και των αιτημάτων μας, τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στα μπλοκ μας, στην έκφραση της λαϊκής οργής, στην ταξική κατεύθυνση της πάλης. Συμβάλλαμε στο ξεπέρασμα γραφειοκρατικών αναστολών και αγκυλώσεων, κομματικών και μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων και στην αγωνιστική έκφραση των διαθέσεων των εργαζόμενων. Συμβάλλαμε στην έκφραση ενός διαφορετικού προτύπου συνδικαλιστικής δράσης που δίνει την πρωτοβουλία στους ίδιους τους εργαζόμενους να εκφράσουν τις πραγματικά ενωτικές διαθέσεις που υπάρχουν στην βάση, υπερβαίνοντας τον κομματικό συνδικαλισμό και την παραταξιακή περιχαράκωση.

Μετά τα μέτρα κατεδάφισης των εργασιακών κατακτήσεων δεκαετιών που προχώρησε η κυβέρνηση με την προσφυγή της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, έρχεται η σειρά της κοινωνικής ασφάλισης. Το έκτρωμα Λοβέρδου για το ασφαλιστικό δεν είναι απλώς ένα ακόμη αντεργατικό πλήγμα. Είναι η καρατόμηση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, αφού:

-Καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης και μετατρέπεται σε ασφάλιση ατομικής ευθύνης

-Αυξάνονται τα όρια ηλικίας

-Μειώνονται οι δραματικά οι συντάξεις για όλους, ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

-Μειώνονται ακόμη περισσότερο οι επικουρικές συντάξεις

-Επιβάλλεται φόρος στους ήδη συνταξιούχους

-Αποσύρεται το κράτος από την υποχρέωση του στην χρηματοδότηση

-Η προσδοκία για αξιοπρεπή σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο ιδιαίτερα για τους νεώτερους εργαζόμενους



ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ:

1) Για ακόμα πιο μαζική και μαχητική συμμετοχή στη νέα γενική απεργία της Πέμπτης 20 Μάη και σε συγκέντρωση στις 10.30 πμ στο χώρο του Μουσείου.

2) Απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα τα μέτρα, να ακυρώσει οποιαδήποτε επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση και τις συλλογικές συμβάσεις.

3) Για να αποσύρει, εκείνη τη μέρα την αστυνομία και τα ΜΑΤ από το κέντρο, να μην τολμήσει οποιαδήποτε επιχείρηση καταστολής ή διάλυσης της διαδήλωσης. Το σ.κ. και τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι αποφασισμένα να περιφρουρήσουν τα ίδια το δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία ενάντια στην κυβερνητική τρομοκρατία και την προβοκάτσια.

4) Απαιτεί την κατάθεση ψηφίσματος ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο από εκπροσώπους μας στη Βουλή.

5) Καλεί και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, καθώς και ομοσπονδίες με αγωνιστική παράδοση (ΓΕΝΟΠ, ΔΟΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, μεταφορές ) σε κοινό απεργιακό διακλαδικό βηματισμό και συντονισμό, συνεχή κλιμάκωση του αγώνα.

6) Συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 29 Μάη.

7) Προτείνει νέα γενική πολιτική απεργιακή κλιμάκωση άμεσα, με δυνατότητα συντονισμού και με συνδικάτα άλλων ευρωπαϊκών χωρών για πανευρωπαϊκή κινητοποίηση τις ίδιες μέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.