Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΕΕΚ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ 10.30 πμ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ 10.30 πμ ΜΟΥΣΕΙΟ
 Όχι στη διάλυση των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας

Γενική πολιτική απεργίας διαρκείας
να μην περάσει κανένα αντιλαϊκό μέτρο και η “εθνική συναίνεση”
να φύγει το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση των λακέδων τους
να διαγραφεί το εξωτερικό χρέος


Μόνο η εργατική εξουσία μπορεί να δώσει διέξοδο

από την καπιταλιστική χρεοκοπία!


To EEK καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Απεργία της 20ης Μάη για να μην περάσει...
Το νομοσχέδιο που διαλύει τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων για χάρη της παραπέρα αποπληρωμής του χρέους προς τους διεθνείς τοκογλύφους.
Η υποταγή στη σαπισμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία που επιχειρούν να επιβάλλουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, με αφορμή τον τραγικό θάνατο των 3 υπαλλήλων της Marfin Bank
Το κλίμα εφησυχασμού που προσπαθεί να εμπεδώσει στο λαό η κυβέρνηση, μετά την εκταμίευση των πρώτων δόσεων από το δάνειο του ΔΝΤ και της ΕΕ προς την Ελλάδα.

Παρά τις πρωτοφανείς λαϊκές θυσίες και τη “γραμμή άμυνας” της ΕΕ στους “κερδοσκόπους”, η συνεχιζόμενη ύφεση και αύξηση του χρέους οδηγούν τον ευρωπαϊκό και ελληνικό καπιταλισμό σε ένα χειρότερο χρεοστάσιο από εκείνο που “αποφεύχθηκε”.

Μαζί με την οικονομία τους, χρεοκοπεί και η κοινοβουλευτική δημοκρατία με τις λαϊκές ελευθερίες να δολοφονούνται από τα χέρια του “κομμουνιστο-φάγου” Πάγκαλου, του “αντι-τρομοκράτη” Xρυσοχοΐδη και του αχυράνθρωπου Βγενόπουλου.

Η Γενική Απεργία της 5ης Μάη ήταν μια σημαντική στιγμή της πολιτικής επαναστατικής διαδικασίας που ξεκίνησε με την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η οποία δεν αναχαιτίστηκε στους δρόμους, ούτε στις κάλπες.

H εργατική τάξη πρέπει να αντιτάξει τον δικό της ανεξάρτητο και αυτοργανωμένο αγώνα, μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας ενάντια στο σχέδιο ανατροπής όλων των κατακτήσεων της – να διαμορφώσει το δικό της πρόγραμμα διεξόδου από την καπιταλιστική χρεοκοπία.
Να διαγραφεί ολόκληρο το εξωτερικό χρέος, να απαγορευτεί η έξοδος κεφαλαίων από τη χώρα, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και όλοι οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο.
Να διαμορφωθεί ένα πανεθνικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της κοινωνίας σε σοσιαλιστικές βάσεις για την πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, για λιγότερη δουλειά – μόνιμη δουλειά για όλους, πραγματικά δημόσια δωρεάν υγεία – παιδεία -ασφάλιση

Ούτε η σημερινή κυβέρνηση-λακές του ΔΝΤ, της ΕΕ και των Ελλήνων καπιταλιστών, ούτε άλλη στο έδαφος αυτού του παρακμασμένου συστήματος μπορεί να ικανοποιήσει στο ελάχιστο τις λαϊκές απαιτήσεις, γι' αυτό πρέπει να ανατραπεί και μαζί της να τσακιστεί το αστικό Κράτος “έκτακτης ανάγκης” που επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια του λαού.

Μόνο η εργατική εξουσία και η διεθνιστική πάλη για τη διάλυση της ΕΕ και τις ενωμένες σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη σωτηρία από τον καπιταλισμό και την πλήρη κοινωνική χειραφέτηση.

EΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.