Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-5-10 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σήμερα Τετάρτη 5 Μαϊου, ημέρα των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων, η κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη με τη σχεδιασμένη επίθεση εναντίον της υπό το “δόγμα Χρυσοχοίδη”.

Στόχος των δυνάμεων καταστολής και των πολιτικών προϊσταμένων τους ήταν... να στείλουν ένα μήνυμα ότι από εδω και πέρα ο τρόπος διαχείρισης κρίσης είναι το δόγμα επίθεσης στην ίδια την κοινωνία: των διαδηλωτών, των απεργών και όλων όλων όσων ασφυκτιούν μπροστά στον εφιάλτη που έχει αποφασιστεί και διαγράφεται ερήμην τους.
Το κίνημα που αναπτύσσεται ενάντια στην τρομοκρατία των αφεντικών δεν το πλαισιώνει απλώς ο κόσμος της εργασίας, αλλά όλος ο κόσμος των καταπιεσμένων. Δηλαδή ο κόσμος αυτών που το σύστημα του κεφαλαίου και των αφεντικών απαξιώνει, εκμηδενίζει και πετάει στα σκουπίδια.

Η άτυπη ομάδα διαχείρισης κρίσης του Χρυσοχοίδη, του Παπακωνσταντίνου, του Βενιζέλου και του Παμπούκη φανέρωσε σήμερα τα σχέδιά της όχι μόνο για τα διαγγέλματα των μέτρων αλλά και για την ίδια την πρακτική εφαρμογή τους στην πλάτη των διαδηλωτών. Η ετοιμότητα του στρατού και η παρουσία της αστυνομίας στο δρόμο όπου διαδηλώνει η κοινωνία επιβεβαιώνουν και τεκμηριώνουν την άποψη και το δόγμα για την τρομοκρατία και την δικτατορία που επιχειρούν να επιβάλλουν.

Το μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης καλούσε και συμμετείχε σήμερα στη συγκέντρωση και την πορεία που ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το σχέδιο διάλυσης της μαζικότατης πορείας των διαδηλωτών διαπιστώθηκε από νωρίς σε τρία σημεία, με την ολοκλήρωσή του , εκεί όπου κατέληγε η πορεία, στο Μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.
Ξαφνικά και με απρόκλητο τρόπο στην οδό Καραολή και Δημητρίου λίγο πριν από την οδό Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, δεχτήκαμε επίθεση από διμοιρίες των ματ και καταδίωξη από μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας που με δολοφονική διάθεση διέλυσαν το μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων διαδηλωτών που προηγούνταν από εμάς , συμμετέχοντας στα μπλοκ της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Η σχεδιασμένη επίθεσή τους δεν ολοκληρώθηκε μόνο με τη σύλληψη πάνω από 25 διαδηλωτών και τον τραυματισμό αρκετών από όσους συμμετείχαν στην πορεία. Οι δυνάμεις καταστολείς εισέβαλλαν παράλληλα σε παρακείμενα μαγαζιά της περιοχής προσπαθώντας να συλλάβουν όσους είχαν καταφέρει να εισέρθουν εκεί για να γλιτώσουν τόσο από τα χημικά όσο και από το δολοφονική τους μανία. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι άνδρες των ματ εμπόδισαν και προπηλάκισαν ομάδα δικηγόρων και άλλων διαδηλωτών να σώσουν από τα χέρια των δυνάμεων καταστολής σοβαρά τραυματία με γκλομπ στο κεφάλι, που έχρηζε άμεσης ιατρικής βοήθειας, ενώ και δημοσιογράφοι παρεμποδίστηκαν από τους ίδιους να καταγράψουν τα γεγονότα που εξελλίσονταν. Στη συνέχεια οι ασφαλίτες του Χρυσοχοίδη μαζεύοντας σημαίες διαδηλωτών επί της οδού Καραολή και Δημητρίου, κοντά στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, στο σημείο όπου δεχτήκαμε την επίθεση, άρχισαν με αυτές να καταστρέφουν σταθμευμένα οχήματα από τη γειτονιά, σύμφωνα με τους περίοικους που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τα γεγονότα από τα μπαλκόνια τους . Προφανής σκοπός τους ήταν να κατασκευάσουν για άλλη μια φορά σκευωρίες εις βάρος των διαδηλωτών.


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 5ΗΣ ΜΑΗ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.