Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

5η Μάη ήταν αρχή – εμπρός για Γενική Απεργία διαρκή!5η Μάη ήταν αρχή – εμπρός για Γενική Απεργία διαρκή!

Καμία συναίνεση με τους εμπρηστές της ζωής μας
Έξω το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση των λακέδων τους
Να διαγραφεί το εξωτερικό χρέος
Οι εργάτες στην εξουσία
επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδος από την κρίση

Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά τη Γενική Απεργία της 5ης Μάη και τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις μετά την πτώση της χούντας στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ και διεθνείς Τραπεζίτες έλαβαν μια πρώτη, αλλά πρωτοφανή για τα τελευταία 30 χρόνια, μαζική και μαχητική εργατική απάντηση ενάντια στα αλλεπάλληλα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλει το άτυπο ελληνικό χρεοστάσιο.


Γι' αυτό την επόμενη ημέρα:
• Η “διεθνής” του κεφαλαίου έσπευσε να προλάβει τη “μετάδοση” του ελληνικού χρεοστασίου στα άλλα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρώπης και όλου του κόσμου, συστήνοντας στην ευρω-ζώνη ένα γιγάντιο μηχανισμό διάσωσης του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου καπιταλισμού που εισέρχεται σε μια νέα φάση κρίσης, πολύ μεγαλύτερης από την προηγούμενη.
• ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, αφού τυμβωρύχησαν σε βάρος των αδικοχαμένων υπαλλήλων της Marfin, συγκρότησαν ένα εντελώς εύθραυστο Διευθυντήριο “εθνικής συναίνεσης” που στο όνομα της ανάκτησης της χαμένης πολιτικής “αξιοπιστίας” της σαπισμένης δημοκρατίας τους, δολοφονούν όσα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων απέμειναν και βάζουν πλάτη για την εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που ζητούν το ΔΝΤ, η ΕΕ και οι Έλληνες καπιταλιστές, οι πραγματικοί εμπρηστές της ζωής μας.


Καμία ευρωπαϊκή ή διεθνής “γραμμή άμυνας στην κερδοσκοπία” στα πλαίσια αυτού του συστήματος δεν μπορεί να εμποδίσει την ορμή της γενικευμένης καπιταλιστικής χρεοκοπίας και την καταστρεπτική δυναμική της στις εργατικές κατακτήσεις στη δουλειά, την υγεία, την ασφάλιση και τις λαϊκές ελευθερίες, αλλά και στο “δημοκρατικό” καθεστώς που οικοδομήθηκε μαζί με το “κοινωνικό κράτος”.
Το βάθεμα της ύφεσης στην Ελλάδα, η εκτόξευση της ανεργίας πάνω από 15% και του εξωτερικού χρέους στο 150% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια -παρά τις λαϊκές θυσίες και τα γιγάντια δάνεια του ΔΝΤ και της ΕΕ- οδηγούν σε ένα χειρότερο χρεοστάσιο από εκείνο που “απεφεύχθη”, μαζί και στον κίνδυνο κυβερνήσεων “εκτάκτου ανάγκης” με δικτατορικού τύπου εξουσίες πάνω στη ζωή του λαού.
Απάντηση στην κρίση δεν είναι ένα “λαϊκό” ή “αριστερό” δια-ταξικό μέτωπο με στόχο μια άλλη “φιλολαϊκή” ή “προοδευτική” κυβέρνηση στο έδαφος αυτού του καπιταλιστικού συστήματος που θα “επαναδιαπραγματευθεί το χρέος”, θα διαχειριστεί δηλαδή την χρεοκοπία του χωρίς να θίγει το σύστημα που χρεοκόπησε.
Η εργατική τάξη δεν χρωστά τίποτα στους διεθνείς δανειστές-τοκογλύφους, ούτε στους βιομηχάνους και οποιουσδήποτε καπιταλιστές, ενώ το μόνο χρέος που έχει είναι η απαλλοτρίωση του κεφαλαίου και η πλήρης κοινωνική χειραφέτηση.
Μόνο με την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και κάθε άλλης αστικής κυβέρνησης, τη συντριβή του κράτους και την απαλλοτρίωση του μεγάλου κεφαλαίου, με την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από τους εργάτες, μέσα από τη μαζική και αυτο-οργανωμένη δράση τους μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη φιλολαϊκή λύση:
Τη διαγραφή ολόκληρου του εξωτερικού χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και όλων των βασικών πυλώνων της οικονομίας, χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο και την αναδιοργάνωση της κοινωνίας σε νέες, σοσιαλιστικές βάσεις

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.