Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση του ΣΕΚ για την απεργία στις 5 Μάη

Σήμερα 5 Μάη η εργατική τάξη μίλησε! Με τη μεγαλύτερη πανεργατική απεργία όλων των εποχών έστειλε βροντερό ΟΧΙ στα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης. Το μήνυμα αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον τραγικό θάνατο τριών εργαζόμενων στην πυρκαγιά της οδού Σταδίου, για τον οποίο ευθύνεται η αστυνομία, η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Η δημοκρατία δεν θα προστατευτεί από τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης και τις πιέσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων. Την προστατεύουν τα εκατομμύρια των απεργών και οι εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που απαιτούν να σταματήσει η πραξικοπηματική επισφράγιση από τη Βουλή της βάρβαρης συμφωνίας με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή στις 6μμ. Όλοι στις συνελεύσεις των συνδικάτων για συνέχεια και κλιμάκωση με απεργίες διαρκείας.

Η δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρόπαλα και δακρυγόνα σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων απεργών διαδηλωτών από το Σύνταγμα μέχρι τη Κλαυθμώνος είναι ένα έγκλημα που κόστισε ανθρώπινες ζωές. Αντίστοιχα και στη Θεσσαλονίκη οργίασε η καταστολή σε βάρος των διαδηλωτών αποδεικνύοντας ότι η καταστολή ήταν γενικευμένη επιλογή της κυβέρνησης.

H κυβέρνηση, επιμένοντας στη πραξικοπηματική ψήφιση από τη Βουλή των πιο μισητών αντεργατικών μέτρων, έδωσε την εντολή της σφαγής και της διάλυσης με κάθε μέσον της μεγαλύτερη πορείας από την μεταπολίτευση.

Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί διότι η Αστυνομία έστειλε διμοιρίες των ΜΑΤ και δεκάδες μοτοσικλετιστές για να χτυπήσουν ξανά και ξανά τους απεργούς την ώρα που ομάδες διαδηλωτών, ανάμεσα τους και μετανάστες, προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά στο φλεγόμενο κτίριο και να σώσουν τους εγκλωβισμένους. Η εργοδοσία δεν είχε φροντίσει ούτε για στοιχειώδη μέτρα πυρασφάλειας και εξόδους κινδύνου στο κτίριο ενώ έκλεισαν ερμητικά τη μπροστινή πόρτα .

Το όργιο της αστυνομικής βίας δεν μπορούσε να συγκριθεί ούτε με τις μέρες του Δεκέμβρη του 2008, όταν η Αστυνομία κατέστειλε τις διαδηλώσεις οργής για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Περικύκλωσαν ξανά και ξανά τα μπλοκ των εργαζόμενων και των φοιτητών χτυπώντας από παντού και ρίχνοντας τόνους χημικών στα πλήθη που προσπαθούσαν να φτάσουν στη Βουλή.

Είναι πρόκληση η κήρυξη του Συντάγματος σαν περιοχής άβατης για τους διαδηλωτές ώστε να συνεχίσει η Βουλή να επιβάλει με την ησυχία της το μεγαλύτερο πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Η προώθηση του πακέτου μέτρων για χάρη των αγορών και των τραπεζιτών δεν δίνει καμία λύση στη κρίση. Δισεκατομμύρια γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των Τραπεζών την ώρα που οι μισθοί μας και οι συντάξεις μας πετσοκόβονται και η εκπαίδευση και η Υγεία ρημάζει. Κανένα από τα αρπακτικά που κατάκλεψε τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ ούτε θα μπει στη φυλακή. Κι όμως η κυβέρνηση με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ επιμένουν στην εγκληματική πολιτική που κάνει τα δάνεια του ΔΝΤ και της ΕΕ θηλιά στο λαιμό εκατομμυρίων εργαζόμενων σπέρνοντας την φτώχεια και την ανεργία.

Η σημερινή μεγαλειώδης διαδήλωση, η μεγαλύτερη μετά την πτώση της χούντας, στέλνει το μήνυμα ότι τώρα είναι η ώρα για να κλιμακώσουμε τους αγώνες.

Απαιτούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να συνεχίσουν την απεργιακή κλιμάκωση εδώ και τώρα για να εμποδίσουμε την επιβολή των μέτρων με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί έχουμε να δώσουμε τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, με συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, μαζική περιφρούρηση της απεργίας ώστε να οργανώσουμε τώρα ένα κύμα μαζικών απεργιών διαρκείας που θα στείλει στα σκουπίδια τα μέτρα Παπανδρέου- τραπεζιτών-ΔΝΤ-ΕΕ. Οι φοιτητές και οι μαθητές να ξεσηκώσουμε με καταλήψεις τις σχολές και τα σχολεία.

Χρειάζεται απύθμενο θράσος να βγαίνουν τώρα τα φερέφωνα της κυβέρνησης και να ζητάνε αναστολή των απεργιών και κοινωνική ηρεμία όταν η ίδια συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι το ποτάμι οργής δεν γυρίζει πίσω και απαιτεί να αποσυρθούν τα αντεργατικά μέτρα.

Η Αριστερά πρέπει τώρα να δώσει το καλύτερο εαυτό της στηρίζοντας την κλιμάκωση τω απεργιών, προωθώντας καταλήψεις στα πανεπιστήμια και προβάλλοντας την αντικαπιταλιστική απάντηση στη κρίση:

Να παγώσουν τώρα οι πληρωμές των τόκων και να καταργηθεί το χρέος.

Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο!

Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις με την φορολογία των πλούσιων.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά κυβέρνηση να πάρει πίσω κατακτήσεις που κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες.

Η μεγάλη απεργία στις 5 Μάη ήταν μόνη η αρχή!

Εμπρός να κλιμακώσουμε μέχρι την νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.