Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ BANQUET

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «BANQUET»

ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η τρομοκρατία της εργοδοσίας του Banquet δεν θα περάσει... Το εστιατόριο θα ξανανοίξει

Μετά την διήμερη διαμαρτυρία έξω από το εστιατόριο Banquet στις 22-23/4, η εργοδοσία υπέγραψε συμφωνητικό όπου από τη μία παραδεχόταν ότι δεν τηρούσε την εργατική νομοθεσία και από την άλλη δεσμευόταν να επαναφέρει στην εργασία του τον απολυμένο Β. Κιτσώνη καθώς και να ασφαλίσει όλους τους εργαζόμενους και να τηρεί την εργατική νομοθεσία. Παρόλα αυτά η εργοδοσία αθέτησε τη συμφωνία και δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις ότι θα εφαρμόσει την εργατική νομοθεσία και θα επαναφέρει στην εργασία του τον απολυμένο συνάδελφο. Γι’ αυτό και η Επιτροπή Αλληλεγγύης τις τελευταίες 8 μέρες προχώρησε σε νέες, καθημερινές διαμαρτυρίες. Η εργοδοσία μετά από βρισιές και απειλές προς τους εργαζόμενους έκλεισε το Σάββατο 15 Μάη το εστιατόριο αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους. Με το κλείσιμο του εστιατορίου η εργοδοσία στο Banquet, έχοντας και την ολόθερμη υποστήριξη των υπόλοιπων μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου, θέλει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους εργαζόμενους ότι από τώρα και στο εξής ή θα δουλεύουν με μισθούς-φιλοδωρήματα και χωρίς εργασιακές σχέσεις και ασφάλιση ή θα πετάγονται στην πείνα και στην εξαθλίωση της ανεργίας.

Με άλλα λόγια οι εργοδότες θέλουν να μας επιβάλλουν ή να δεχτούμε να είμαστε δούλοι με ένα ξεροκόμματο ή να πεθάνουμε στην πείνα.

Απέναντι σ’ αυτήν την τρομοκρατία χρειάζεται η πλήρη υποστήριξη από όλους τους εργαζόμενους και νεολαίους της πόλης μας για να σταματήσουμε τους εργοδότες που μας θέλουν δούλους. Η τρομοκρατία των εργοδοτών δεν θα περάσει.

Η νίκη στο Banquet θα είναι καθοριστική:

1) γιατί θα μας δώσει τη δυνατότητα όχι μόνο να σταματήσουμε τον εκτροχιασμό των δικαιωμάτων και της ζωής μας, αλλά και να αναστρέψουμε την κατάσταση, να αρχίσουμε να ξηλώνουμε όλο το πλέγμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της καταπάτησης και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων μας και της καθημερινής προσωπικής μας ταπείνωσης.

2) γιατί η κυβέρνηση κατοχής του ΔΝΤ και της ΕΕ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει όχι απλώς να μειώσουν αλλά και να ξεφτιλίσουν τους μισθούς μας, να καταργήσουν πλήρως την ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, να διαλύσουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και τα ωράρια και, τέλος, να εξαλείψουν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης εργασίας. Γι’ αυτό και η εργοδοσία στο Banquet σε συνεννόηση και με τους άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν αποθρασυνθεί πλήρως. Όλοι αυτοί είναι αποφασισμένοι. Με την ίδια αποφασιστικότητα πρέπει κι εμείς να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους σε κάθε χώρο εργασίας. Γι’ αυτό χρειάζεται όλοι, όχι απλά να εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, αλλά να συμμετέχουμε ενεργητικά και αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων στο Banquet για να ξανανοίξει το εστιατόριο, να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία και να επανέλθει στην εργασία του ο συνάδελφος.



Όλοι στην συναυλία αλληλεγγύης

την Πέμπτη 20 Μάη 9μμ στο Πολυτεχνείο

για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στο Banquet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.