Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα

 Πανεργατική Απεργία 20 Μάη - Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση, Μουσείο, ώρα 10.30 π.μ.

Αντεργατικό αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα, που θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και νέων στο βωμό των συμφωνηθέντων με ΕΕ και ΔΝΤ, αποτελεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο ...του ΔΝΤ. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο στηρίζεται σε πολύ απλές, όσο και βαθιά αντιλαϊκές, ιδέες: οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν πολύ περισσότερα χρόνια (μέχρι και 40 για πλήρη σύνταξη!) για να πάρουν μια πολύ μικρότερη σύνταξη. Το κράτος αποσύρεται ουσιαστικά από την υποχρέωσή του να στηρίζει τα Ταμεία και δίνει απλώς ένα επίδομα ...κηδείας (η λεγόμενη βασική σύνταξη των 360 ευρώ), αλλά μετά τα 65 έτη. Ταυτόχρονα, πολλοί κλάδοι θα πεταχτούν εκτός Βαρέων και Ανθυγιεινών, οι γυναίκες θα υποχρεωθούν άμεσα σε μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας, ενώ καθιερώνεται και το ανθρωποφαγικό μέτρο της αυτόματης αναπροσαρμογής των ορίων ηλικίας, εάν ο κόσμος ζει περισσότερο! Θα τιμωρηθούμε δηλαδή εάν ο κοινωνικός πολιτισμός διευρύνει τα χρόνια ζωής!

Ο σύγχρονος Καιάδας του κεφαλαίου είναι εδώ! Κι όμως λεφτά μπορούν να βρεθούν για να σωθούν τα Ταμεία !Πώς; Περικόπτοντας τους εξοπλισμούς, χτυπώντας την εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων, μονιμοποιώντας τους συμβασιούχους, νομιμοποιώντας τους μετανάστες. Και βέβαια να επιστραφούν τα κλεμμένα που τζογαρίστηκαν στα Χρηματιστήρια.Η κυβέρνηση, η οποία δεν ντράπηκε να περικόψει τις συντάξεις των «περήφανων γηρατειών» (13η και 14η σύνταξη και άλλες περικοπές), έρχεται τώρα να δείξει ότι η μεγάλη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων δεν θα είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη.

Εκτός αν αποκρούσουμε και ανατρέψουμε την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ. Αυτός πια είναι ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει στους εργαζόμενους. Κι όπως έδειξε ο απεργιακός, αγωνιστικός πολιτικός σεισμός της 5ης Μάη θα τον βαδίσουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.