Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τρομοκρατική επίθεση σε ηγετικό της στέλεχος

Η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (ΟΑΚΚΕ) καταγγέλλει σαν πολιτική τρομοκρατική την επίθεση κατά της Ρένας Κούτελου, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΑΚΚΕ και μέλους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, στα γραφεία της στη Χαλκοκονδύλη 35, το απόγευμα της Τρίτης 18/5.

Συγκεκριμένα στις 18.05 μμ άγνωστος άνδρας ακολούθησε τη συντρόφισα στο ασανσέρ στο ισόγειο του κτιρίου στον 5ο όροφο του οποίου στεγάζονται τα γραφεία της ΟΑΚΚΕ και εκείνα της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας . Μόλις έκλεισε η πόρτα του ασανσέρ ο άγνωστος έβγαλε ένα μαχαίρι, έστρεψε την αιχμή του στο πρόσωπο της συντρόφισας, ενώ με το άλλο του χέρι έκλεισε το στόμα της και ψύχραιμα της είπε: «Μην φωνάξεις».

Η Ρ. Κούτελου όμως αντέδρασε αμέσως, αντιστάθηκε και άρχισε να καλεί πολύ δυνατά και επίμονα σε βοήθεια. Τότε ο άγνωστος σταμάτησε την επίθεσή του, άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ και κινούμενος πάλι ψύχραιμα έφυγε. Η συντρόφισα κάλεσε αμέσως την αστυνομία η οποία πήρε την κατάθεσή της.

Η ΟΑΚΚΕ εκτιμά από τον τρόπο και τα στοιχεία της επίθεσης καθώς και τις αντιδράσεις και τα χαρακτηριστικά του δράστη ότι πρόκειται για πράξης πολιτικής τρομοκρατίας. Η ΟΑΚΚΕ απαιτεί τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και δεν θα επιτρέψει αυτό να περάσει έτσι. Σε κάθε περίπτωση το νέο παρακράτος δεν μπορεί να αποτρέψει τη φυσική ροή των πραγμάτων που είναι η αυξανόμενη αντίσταση του λαού στο φασισμό και στο σοσιαλφασισμό.

Αθήνα 20/5/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.