Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Αυγά και ντομάτες σε βουλευτές για τον «Καλλικράτη» στο Ηράκλειο



Αυγά και ντομάτες σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών του νομού, καταλήψεις κτιρίων, είσοδος στο αεροδρόμιο, παραιτήσεις συνθέτουν την εικόνα των αντιδράσεων στον νομό Ηρακλείου για τον «Καλλικράτη».
Κάτοικοι του Καστελίου που αντιδρούν στη συνένωση του δήμου με το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό κατευθύνθηκαν με αυτοκινητοπομπή προς τα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης, ενώ 100 από αυτούς αποσπάστηκαν από…
την κινητοποίηση και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του Ηρακλείου, με σκοπό να παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, όπως είχε αποφασιστεί σε λαϊκή συνέλευση της περιοχής. Βρήκαν όμως κλειστά τα γραφεία της Νομαρχιακής και άρχισαν να πετούν αυγά και ντομάτες φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ. Αυγά πέταξαν επίσης σε γραφεία των βουλευτών καθώς και στο Νομαρχιακό Κατάστημα.
Σε κατάληψη στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι του Ζαρού, οι οποίοι διεκδικούν την αυτονομία του δήμου τους ως ορεινού.
Παράλληλα κάτοικοι της Αλικαρνασσού που ζητούν να μην συνενωθεί ο δήμος τους με το Ηράκλειο, έκοψαν τμήμα της περίφραξης του αεροδρομίου Ηρακλείου και μπήκαν μέσα σ΄ αυτό στη Νοτιοδυτική του πλευρά σε περίπου 500 μέτρα από την πίστα. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αλικαρνασσού Βαγγέλης Σισαμάκης δήλωσε ότι ο κόσμος επέδειξε σύνεση και ψυχραιμία, αποφεύγοντας να φτάσει μέχρι την πίστα και να παρεμποδίσει τη λειτουργία του αεροδρομίου, περιμένοντας να δείξει την ίδια σύνεση και η πολιτεία, ικανοποιώντας το αίτημα της Αλικαρνασσού!
Την ίδια ώρα η λαϊκή συνέλευση του Τυμπακίου αποφάσισε να ζητήσει από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να παραιτηθούν, από τους βουλευτές να καταψηφίσουν, αποχή από τις εκλογές, παραίτηση των Τοπικών Οργανώσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μετάθεση της πινακίδας των ορίων του Ρεθύμνου, στο ύψος της Καλυβιανής, ούτως ώστε συμβολικά το Τυμπάκι να αλλάξει νομό.
Παράλληλα η λαϊκή συνέλευση του Κόφινα δεν αποδέχεται τη νέα πρόταση του υπουργού που τον εντάσσει στο Δήμο Γόρτυνας και εμμένει τον ενιαίο δήμο της Μεσαράς ή έστω στην προηγούμενη πρόταση για το Δήμο Κόφινα- Αστερουσίων με έδρα το Ασήμι, που είχε αποδεχτεί η τοπική κοινωνία.
Αντιδράσεις υπάρχουν και στο Δήμο Ρούβα, που εμμένει στο Δήμο της Ρίζας, ενώ αντιπροσωπεία μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Την ίδια ώρα οι Αρχάνες διαμαρτύρονται για την έδρα του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, που είναι τα Πεζά, την οποία και διεκδικούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.