Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το δίκτυο για τα ανθρώπινα δικαιώματα να πάρει πρωτοβουλία για τις παράνομες προσαγωγές ανθρώπων χωρίς λόγο !!!

Σε ευρείας κλίμακας προσαγωγές επιδόθηκαν οι δυνάμεις της κρατικής βίας πριν από το ξεκίνημα της συγκέντρωσης και της πορείας που είχαν καλέσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

[10:40] Μετά από συντονισμένες κινήσεις μοτοσικλετιστών ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ περικυκλώνονται τα Εξάρχεια και η ευρύτερη περιοχή μέχρι και την Πατησίων. Μπάτσοι καταφθάνουν έξω από το χώρο του ΝΟΣΟΤΡΟΣ και πραγματοποιούν προσαγωγές. Κάποια στιγμή επιχειρούν να εισβάλουν στο χώρο.

[11:00] Η περιοχή γύρω από τα γραφεία της Αναρχικής Αρχειοθήκης βρίσκεται περικυκλωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και δεκάδες ασφαλίτες. Τα τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Μετσόβου-Μπουμπουλίνας-Ηρακλείου-Ρεθύμνου και οι δρόμοι που οδηγούν στο Μουσείο και το χώρο της συγκέντρωσης έχουν μπλοκαριστεί από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους.

[11:25] Τα άτομα που βρίσκονται στο Νοσότρος αφήνονται να μεταβούν με τα πανώ τους στο Μουσείο, αφού προηγουμένως καταγράφονται τα στοιχεία τους από τους μπάτσους.

[11:10] Άτομα που κινούνται επί της οδού Σαριπόλου (10 μέτρα από την είσοδο των γραφείων της Αναρχικής Αρχειοθήκης και της Συσπείρωσης Αναρχικών), μεταφέροντας πανώ με σκοπό να μεταβούν στη συγκέντρωση, περικυκλώνονται από ασφαλίτες ΔΙΑΣ και ΜΑΤ και οδηγούνται στις διμοιρίες που έχουν «σταθμεύσει» στη γωνία Ρεθύμνου και Βασιλέως Ηρακλείου. Οποιοσδήποτε κινείται προς το χώρο της συγκέντρωσης ελέγχεται ή και προσάγεται. Οι σύντροφοι της Συσπείρωσης Αναρχικών που έχουν μεταβεί προκειμένου να μεταφέρουν τα πανώ στο χώρο της συγκέντρωσης έχουν αποκλειστεί από τις προσβάσεις στο χώρο της συγκέντρωσης και εξαναγκάζονται να παραμείνουν στην Αναρχική Αρχειοθήκη. Προσαγωγές γίνονται σε διάφορα σημεία της συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.