Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Γενική απεργία στην Βολιβία

 
Γυναίκες έχουν βάλει φωτιά σε κούκλα που αντιπροσωπεύει τον Βολιβιανό Υπουργό Εργασίας, Carmen Trujillo, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη και πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης του Έβο Μοράλες, ζητώντας αύξηση των μισθών, καθώς θεωρούν απαράδεκτους τους μισθούς που πρότεινε η κυβέρνηση. 


Ξεκίνησε την Δευτέρα γενική απεργία διαρκείας στην Βολιβία με τους εργαζόμενους να διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς , και την ίδια στιγμή να αρνούνται την προτεινόμενη από την κυβέρνηση Μοράλες αύξηση του 5%.

«Αυτός ο αγώνας γίνεται για τα βασικά μας δικαιώματα» δηλώνουν οι ανθρακωρύχοι που έκαναν πορεία 200 χιλιομέτρων μέχρι την πρωτεύουσα Λα Παζ.

Οι εργαζόμενοι εκτός των αυξήσεων διεκδικούν την αλλαγή του εργατικού νόμου, καθώς και αυξήσεις στις συντάξεις.
Την ίδια στιγμή που η γενική απεργία είναι σε εξέλιξη, στην επαρχία Καρανάβη, οι κάτοικοι διεκδικούν επιδοτήσεις για την δημιουργία κοινοτικού εργοστασίου επεξεργασίας εσπεριδοειδών, διεκδίκηση που μετατράπηκε σε ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και των κοινοτήτων με βίαιες συγκρούσεις και με 2 νεκρούς και 30 συλλήψεις.


Ο Μοράλες του επανεκλέγηκε για δεύτερη φορά στο προεδρικό αξίωμα , έχει αρχίσει και σταθερά χάνει την εργατική και ιθαγενή υποστήριξη που έως τώρα απολάμβανε, εξαιτίας της άρνησης του να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές που υποστηρίζουν τα δικαιώματα μιας φτωχής λαϊκής πλειοψηφίας, που δονείται από τις αρχές του επαναστατικού κοινοτισμού και που αρνήτε να συμβιβαστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.