Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση από Κατοίκους -Συλλογικότητες- Ατομα Εξαρχείων

Δεν θα κάμψουν το ηθικό μας

Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στην κοινωνία, την ίδια στιγμή που ΔΝΤ, ΕΕ και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους επιχειρούν να επιβάλλουν καθεστώς καπιταλιστικής δικτατορίας στον εργασιακό τομέα.
Την ίδια στιγμή ο μανδύας της δημοκρατίας πέφτει και το κράτος αποκτά ολοένα και περισσότερο το χαρακτήρα ολοκληρωτικού καθεστώτος. Η καταστολή αναδεικνύεται σήμερα στο αποτελεσματικότερο μέσο διαχείρισης της φτώχειας.
Για να περάσουν τα μέτρα που η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της ΕΕ αποφάσισαν, πρέπει να εισαχθούν, πρακτικές εμφυλιοπολεμικής περιόδου στο μέτωπο δίωξης των πολιτικών τους αντιπάλων
Πρέπει να ποινικοποιηθούν οι κοινωνικοί αγώνες, να τρομοκρατηθεί η κοινωνία , να καμφθεί κάθε αντίσταση.

Τα Εξάρχεια, μια ιδιαίτερα ζωντανή γειτονιά της Αθήνας, αποτέλεσε ένα χώρο συνεύρεσης όχι μόνο των κατοίκων της αλλά και ανθρώπων από όλη την Αθήνα. Ένας χώρος ανταλλαγής και ζύμωσης πολιτικών απόψεων , ένας ανοιχτός ελεύθερος χώρος που συζητιούνται ιδέες , απόψεις , επιθυμίες.
Ένας τέτοιος χώρος, που χρόνια τώρα σηματοδοτεί την αντίσταση ενάντια στο σύστημα, πρέπει να μετατραπεί σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών και σε υπερθέαμα καταστολής.
Στα σχέδια αυτά της εξουσίας εντάσσονται οι επί ένα μήνα τώρα κατασταλτικές επιχειρήσεις στο στέκι μεταναστών, στην κατάληψη της Ζαϊμη, οι έφοδοι και οι ξυλοδαρμοί σε μαγαζιά και σπίτια της περιοχής
Τις προηγούμενες μέρες, για μια ακόμα φορά, τα Εξάρχεια θυμίζουν κατεχόμενη περιοχή.
Το βράδυ της19ης Μαίου, παραμονή της απεργίας, ορδές από αστυνομικές δυνάμεις στρατοπέδευσαν στην περιοχή, μπήκαν προκλητικά στα μαγαζιά ελέγχοντας τους θαμώνες, έκαναν μαζικές εξακριβώσεις και προσαγωγές.
Την επομένη, πριν τη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Μουσείο για το ασφαλιστικό, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑδες, ΖΗΤΑδες, ασφαλίτες και λοιποί , απέκλεισαν με κορδέλες την πρόσβαση στην περιοχή, έκαναν ελέγχους ταυτοτήτων και σωματική έρευνα στον καθένα που κατευθυνόταν προς τον χώρο της συγκέντρωσης.
Τα SS Χρυσοχοίδη σε ένα κρεσέντο τρομοκρατίας, κύκλωσαν την πλατεία απέκλεισαν κάθε δρόμο που οδηγούσε στη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό, προσπάθησαν να μπουν στον κοινωνικό χώρο του Νοσοτρος, κύκλωσαν το στέκι της Συσπείρωσης Αναρχικών , προπηλάκισαν μέλη του σωματείου Βιβλίου και Χάρτου που συλλογικά και με τα πανώ τους πήγαιναν στη συγκέντρωση. Στις 150 έφτασαν οι προσαγωγές μόνο από την πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Στην κατασταλτική αυτή επιχείρηση εντάσσονται και οι έρευνες στα σπίτια και η σύλληψη γνωστών κοινωνικών αγωνιστών.
Χαρακτηριστική περίπτωση η πολιτική δίωξη του κοινωνικού αγωνιστή συντρόφου μας και δραστήριου μέλους της συνέλευσής μας Αρη Σειρηνίδη .
Αφού απέτυχαν να εμπλέξουν τον Άρη σε διάφορα απίθανα σενάρια εν τέλει κατάφεραν να τον προφυλακίσουν για την απίθανη επίσης ιστορία του τρελού με το σομπρέρο.
Η δίωξη του Άρη είναι μια κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες. Δεν στοχεύει μόνον σ’ αυτόν αλλά ολόκληρη την κοινωνία που αντιστέκεται.
Μέσα στην εκδικητική μανία τους, η δίωξη αυτή είναι παράλληλα ενδεικτική του πανικού του χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους μπροστά στο ενδεχόμενο μετατροπής της γενικευμένης οργής σε κοινωνική εξέγερση.

Ας το γνωρίζουν καλά οι κυρίαρχοι.
Η περιοχή μας έχει ιστορία αντίστασης αιώνα.
Δεν θα κάμψουν το ηθικό μας. Θα αγωνιστούμε και τώρα για να μην περάσουν τα σχέδιά τους.

Κάτοικοι, Συλλογικότητες και Άτομα από τα Εξάρχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.