Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Κυκλοφόρησε το περιοδικό “Especifista”

Η ομάδα “Amanecer: Για ένα Λαϊκό Αναρχισμό” παρουσιάζει με περηφάνεια το πρώτο τεύχος της έκδοσής της “Especifista.

Το περιοδικό “Especifista” είναι μια σποραδική έκδοση από την αναρχική ομάδα “Amanecer: Για έναν Λαϊκό Αναρχισμό”. Το “Especifista” στοχεύει να ξεκινήσει μια συζήτηση με όσους συμμετέχουν σε διάφορους κοινωνικούς αγώνες, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας ή οπουδήποτε αλλού, σχετικά με τις ρίζες των δεινών της κοινωνίας, την πιθανότητα θεμελιωδών αλλαγών και πώς μπορούμε να τις επιτύχουμε.

Το “Especifista” είναι μια έκδοση από αναρχικούς, δηλαδή, ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κοινωνία πρέπει να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει τα αγαθά σε όλους με βάση τις ανάγκες τους, και όπου η εξουσία και οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τα κάτω προς τα πάνω, με έναν πραγματικά δημοκρατικό τρόπο.

Έχουμε επιλέξει το όνομα “Especifista” επειδή περιγράφει καλύτερα την πολιτική μας προοπτική.

Especifismo είναι μια πρακτική του αναρχισμού που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και θεωρητικοποιήθηκε αρχικά από την Federacción Anarquista Uruguaya (Αναρχική Ομοσπονδία Ουρουγουάης) τη δεκαετία του 1950.

Όσον αφορά το αναρχικό κίνημα, η θεωρία αυτή βασίζεται στην ιδέα ότι οι αναρχικοί θα πρέπει πρωτίστως να συμμετέχουν στους αγώνες του λαού, όχι για να τους ελέγξουν, αλλά για να διατηρήσουν τον δημοκρατικό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα τους. Αυτό λέγεται κοινωνική ενσωμάτωση και προέρχεται από την πεποίθηση ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις δεν είναι μόνο τα χέρια της επανάστασης, αλλά και ο εγκέφαλός της.

Οι αναρχικοί θα πρέπει να οργανωθούν από μόνοι τους σε μια μορφή ειδικής αναρχικής οργάνωσης, για να αναλύσουν και προσδώσουν μια ξεκάθαρη στρατηγική στη συμμετοχή τους στα κοινωνικά κινήματα καθώς και να μάθουν οι ίδιοι από αυτά.

Η οργάνωση των αναρχικών θα πρέπει, επίσης, να είναι μια φωνή για τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και του αντι-καπιταλισμού στα λαϊκά κινήματα.

Με το “Especifista”, στόχος μας είναι να προσθέσουμε τη δική μας φωνή στη συνέχιση της προώθησης αυτών των αρχών στο εσωτερικό των κοινωνικών κινημάτων.

Για επικοινωνία: especifista@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.