Τρίτη 4 Μαΐου 2010

«Παιχνίδι» με το 18μηνο στην δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ο Αλ. Κούγιας (υπεράσπιση) προχώρησε στην τρίτη κατά σειρά προφορική μήνυση σε βάρος του Ν. Κωνσταντόπουλου (πολιτική αγωγή), υποστηρίζοντας ότι «το θέμα είναι προσωπικό», ενώ η πολιτική αγωγή από την πλευρά της έκανε λόγο για «ροκάνισμα του χρόνου μέχρι τη λήξη του 18μηνου».

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές, ο υπερασπιστής Κορκονέα δεν απέσυρε τη μήνυση, ενώ ζήτησε και τη σύλληψη του κ. Κωνσταντόπουλου. Μάλιστα, στο στόχαστρό του, εκτός από τους αντιδίκους του, τους οποίους κατά τους ισχυρισμούς του «επέλεξε και επέβαλε στη δίκη συγκεκριμένος χώρος», μπήκαν μεταξύ άλλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας καθώς και η «Ε» -για πολλοστή φορά- για την οποία «έχω δώσει εντολή να κινηθούμε νομικά για όλα τα δημοσιεύματα».

* Ν. Κωνσταντόπουλος: «Εμάς μας ενδιαφέρει η πρόοδος της δίκης. Αν ειπώθηκε κάτι βαρύ είναι ότι κατά πληροφορίες ο γνωστός χώρος επέβαλε την πολιτική αγωγή. Το προσπερνάμε γιατί δεν θέλουμε καμία τριβή στην υπόθεση».

* Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ουδείς μέσα στην αίθουσα έχει καταστεί αμνήμων, ώστε να μην αντιλαμβάνεται ότι γίνεται κατά συνήθεια και σε μια κρίσιμη στιγμή, γιατί εκπνέει το 18μηνο».

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της διαδικασίας σε εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων.

Αφορμή για όλα στάθηκε η ερώτηση Κωνσταντόπουλου προς μάρτυρα αστυνομικό: «Το επίμαχο βράδυ περίμεναν στην Ασφάλεια οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, Καπερνάρος και Σαλαβράκου. Ξέρετε γιατί άλλαξαν συνηγόρους, αν δημιουργήθηκε επεισόδιο με τους πρώτους συνηγόρους;».

Κούγιας: «Για άλλη μία φορά συκοφαντούμαι, γιατί η πολιτική αγωγή γνωρίζει ότι έγιναν επεισόδια εις βάρος των δύο από αντιεξουσιαστές. Η κ. Σαλαβράκου παραιτήθηκε και με ενημέρωσε ότι δεν αντέχει την πίεση, ενώ με τον Β. Καπερνάρο δεν μίλησα. Μετά αναλάβαμε εμείς. Γίναμε μάρτυρες της επίθεσης της μάρτυρος Βαλλιάντζα προς τον προηγούμενο συνήγορο πολιτικής αγωγής, Χρ. Μυλωνόπουλο. Ο συγκεκριμένος χώρος επέλεξε και επέβαλε την παρουσία τους, σύμφωνα με πληροφορίες μας».

Διευκρινιστικά οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση του ΔΣΑ, που η υπεράσπιση Κορκονέα έχει προσκομίσει. Και συγκεκριμένα στο ότι είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλ. Κούγια, καθώς «η περιύβριση του νεκρού 15χρονου, είτε ατομικά είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, και η δυσφήμηση των δικηγόρων που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και την υποχρέωση ευθέος τρόπου υπεράσπισης».

Αλ. Κούγιας: «Η πολιτική αγωγή χρησιμοποίησε την ανακοίνωση για τη δυσφήμησή μου στο δικαστήριο. Ο ΔΣΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία άλλη ενέργεια,πλην του δελτίου Τύπου που ήταν μια παράνομη ανακοίνωση χωρίς νομικό έρεισμα.
Ουδέποτε δήλωσα κάτι αρνητικό για τους δικηγόρους που αναγκάστηκαν να παραιτηθούν. Δήλωσα ότι εγώ δεν είμαι δικηγόρος σαν αυτούς που καταθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς δικαστών κι αφορούσε τον δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, που χωρίς εντολή και για λόγους υποκριτικής ηθικής διένημε δελτίο Τύπου ότι αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση. Η πολιτική αγωγή διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης,της δυσφήμησης και της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Την προηγούμενη φορά,η εκτίμησή μου προς το δικαστήριο και η παράκληση της προέδρου διαστρεβλώθηκε εντελώς. Ειδικά η "Ε", νομικός σύμβουλος της οποίας είναι ο Ν. Κωνσταντόπουλος, γελοιοποίησε εντελώς τη συμπεριφορά μου και παρασιώπησε εντελώς την παρέμβασή μου. Εχω δώσει εντολή στους συνεργάτες μου να κινηθούμε νομικά εναντίον τους για όλα τα δημοσιεύματα. Πρόκειται για μια ιστορική δίκη, που αφορά έναν αθώο άνθρωπο που από μια άτυχη στιγμή, χωρίς να υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, έχει πληγεί το τεκμήριο αθωότητός του από θεσμικά όργανα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.