Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Δεν εγκαταλείπουν τους δρόμους τα «κόκκινα πουκάμισα» Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ταϊλάνδη


Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στη Μπανγκόκ αψήφησαν τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα.


Οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές ρίχνουν προειδοποιητικές βολές για να κρατήσουν τους διαδηλωτές σε απόσταση ενώ Ταϊλανδός υπουργός δήλωσε ότι ο στρατός θα προχωρήσει το "συντομότερο δυνατόν" στη διάλυση των διαδηλωτών από την εμπορική συνοικία στο κέντρο της Μπανγκόκ, την οποία έχουν καταλάβει εδώ και περίπου δύο μήνες.

Τα βίαια επεισόδια έχουν προκαλέσει από την Πέμπτη το θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό 250.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξετάσει την πιθανότητα διαλόγου με τους διαδηλωτές ώστε να βρεθεί μια λύση, με την προϋπόθεση ότι εκείνοι θα δείξουν ότι επιθυμούν ειλικρινά την συμφιλίωση σταματώντας τις επιθέσεις. "Επιμένουμε πως πρέπει να είναι ειλικρινείς για να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ηρεμία στη χώρα", τόνισε ο εκπρόσωπος Πανιτάν Ουταναγιαγκόν. "Η ειλικρίνεια αυτή θα φανεί από τις πράξεις τους για την αποκατάσταση της ειρήνης. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις όταν οι διαδηλώσεις και οι επιθέσεις εναντίον των αρχών τερματιστούν",πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.