Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

 «Την ώρα που πυροβολεί κάποιος, δεν κάθεται να σκεφθεί την παρέκκλιση της σφαίρας, σκοπεύει προς ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Από την παραμόρφωση της βολίδας στην πλαϊνή επιφάνειά της, με την κορυφή ανέπαφη και με γραμμώσεις λίγο κάτω από την κεφαλή, που σταματούν λίγο πριν το τέλος, η σφαίρα δεν έχει προσκρούσει σε υψηλό σημείο. Δηλ. δεν μπορεί να χτύπησε σε ψηλό σημείο και μετά να άλλαξε κατεύθυνση. Σε υψηλό σημείο θα μπορούσε να έχει προσκρούσει μόνο αν υπήρχε οροφή, ταβάνι. Η μορφή παραμόρφωσης της βολίδας προσδιορίζει, ότι θύτης και θύμα βρισκόταν σχεδόν ο ένας απέναντι στον άλλον, ο ένας κοίταζε τον άλλον».

Οι παραπάνω ήταν μερικές από τις απαντήσεις, του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Γ. Ραφτογιάννη, για την δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια, από πυρά αστυνομικών. Ο τεχνικός σύμβουλος απάντησε χτες, αρχίζοντας την κατάθεσή του, με σαφήνεια, σε όλες τις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου Ατζελίτας Παπαβασιλείου, στο δικαστήριο της Αμφισσας στη δίκη των 2 ειδικών φρουρών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπεράσπιση του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα διά Αλ. Κούγια έχει μιλήσει για προειδοποιητικούς πυροβολισμούς του Επ. Κορκονέα στον αέρα και για εκπυρσοκρότηση του όπλου του, μετά από παραπάτημα.

Ο Γ. Ραφτογιάννης, όταν ρωτήθηκε μάλιστα από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ποιο από τα τρία σημεία της πραγματογνωμοσύνης θεωρεί ότι είναι πιο πιθανό να είναι η θέση που βρισκόταν το δολοφονημένο παιδί, είπε ότι κατ' αυτόν, κανένα δεν είναι επικρατέστερο, όλα είναι πιθανά, από τη στιγμή που δεν είναι γνωστό το πού έπεσε νεκρός ο 15χρονος και με ποια στάση σώματος.

Ενδεικτικό - και χτες - του κλίματος που επικράτησε μόλις ξεκίνησε η δίκη, ήταν μια νέα σειρά αιτήσεων, νέων και παλιών αιτημάτων, ανακλήσεων αιτημάτων, του υπερασπιστή του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγια. Σημείο αιχμής αυτή τη φορά, η επίσημη έκθεση αυτοψίας, παρουσία ανακριτή και εισαγγελέα, στο χώρο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου που χαρακτηρίστηκε, από το συνήγορο του ειδικού φρουρού, «παράνομο αποκτηθέν αποδεικτικό στοιχείο»... ώστε να αιτιολογηθεί, το αν πρέπει να καταθέσει πρώτα ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας ή πραγματογνώμονες του δημοσίου. Το συγκεκριμένο, ανάγκασε την πρόεδρο του δικαστηρίου να απευθυνθεί προς την υπεράσπιση και να μιλήσει για καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας. «Η ποσοτική ανάλωση του χρόνου, δεν έχει σχέση με την ποιοτική διερεύνηση της αλήθειας» είπε προς τον Αλ. Κούγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.