Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού


Ενας μήνα ακριβώς συμπληρώθηκε από την έκρηξη στην πλατφόρμα Deepwater Horizon και το πετρέλαιο συνεχίζει να διαρρέει απειλώντας ολοένα και περισσότερες περιοχές, ενώ λόγω των ρευμάτων κινείται γοργά νότια της πολιτείας της Φλόριντα προς τον Ατλαντικό ωκεανό.

Ενα μήνα μετά ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος ΒΡ που είχε την εκμετάλλευση της πλατφόρμας ανακοινώνει ότι αντλεί πλέον σχεδόν 3.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, δηλαδή ποσοστό 60% των 5.000 βαρελιών που διαρρέουν και η εγκληματική πολιτική της ΒΡ καθώς και η εγκληματική «αμέλεια» των αμερικανικών αρχών συμβάλλουν τα μάλα στην εξέλιξη με ταχύτατους ρυθμούς της πετρελαιοκηλίδας στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του πλανήτη.

Αφού μέχρι σήμερα οι αμερικανικές αρχές έχουν δώσει όλο το «χρόνο» και το «χώρο» στη ΒΡ, χθες επανήλθαν για να δώσουν περιθώριο 72 ωρών στην εταιρεία ΒΡ για να αλλάξει τα προϊόντα που χρησιμοποιεί στον Κόλπο του Μεξικού για τον καθαρισμό του πετρελαίου με άλλα λιγότερο τοξικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post. Πρόκειται για μία ακόμη ετεροχρονισμένη αντίδραση καθώς ειδικοί από την αρχή έχουν προειδοποιήσει ότι η χρήση των τοξικών μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα. Τέλος, ο επικεφαλής της ακτοφυλακής Εντουιν Στάντον ανέφερε ότι δεν αποκλείει την περίπτωση να προκληθεί πυρκαγιά στα έλη της Λουϊζιάνα προκειμένου να καθαριστούν από το πετρέλαιο, υπογραμμίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «ύστατη λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.